Hunden i vores familie er en Coton de Tuléar, også i daglig tale kaldet bomuldshund eller bare Coton.

Coton betyder bomuld og Tuléar henviser til en by på Madagaskar, hvor racen stammer fra. Nogle kalder også racen for "allergihund", idet den tåles af nogle allergikere. Dette skyldes, at Coton'en ikke har underuld og derfor producerer den mindre skæl og det er skæl, man i de fleste tilfælde som allergiker ikke kan tåle.
(læs mere nedenfor)

Det har også andre fordele, da hunden p.g.a sin specielle pels ikke fælder som andre racer. Den taber dog hår, men ikke ret meget mere end mennesker gør.

Man skal ikke anskaffe sig en Coton, hvis man ikke kan lide at støvsuge. P.g.a dens lange pels, tager Coton'en små hyggelige ting med ind fra haven, som f.eks. blade, mos, små pinde og ikke mindst sand.....

Har man først mødt en Coton, så taber man hurtigt sit hjerte til racen. Ikke mange kan stå for dens charmerende og legesyge væsen, og har man så rørt ved den - så er man solgt. Det er ikke for ingenting den kaldes en bomuldshund. Den er utrolig blød og dejlig og plejer man sin Coton godt, er den også utrolig flot at se på.

En Coton kræver pelspleje... meget pelspleje. Den skal hverken trimmes eller klippes, men den skal børstes da dens specielle pels ellers vil filtre. Det er et dejligt afstressende job, som man kan hygge sig med om aftenen, i stedet for at strikke strømper og sy korssting ;-)

Racen er en rigtig familiehund som ELSKER sin familie, og har man "hundevenlige" børn, så er Coton'en også yderst børnevenlig.
Det er en aktiv lille hund som elsker at komme med ud at gå lange ture og lege i haven. Når man så kommer ind, er den også klar på en lille lur på sofaen - gerne liggende i arm.

Skal man så vælge en han eller en tæve...? Vores erfaring er, at en han er mere "alle i familien"s hund, hvorimod tæven mere er helt knyttet til een person.

Jeg kan for uddybende kommentarer om Coton'en, henvise til Christina B. Møllers bog: " Bogen om Coton de Tuléar" eller nogle af de mange hjemmesider om Coton'er på nettet.
 

Allergivenlig hund ?

Findes der allergivenlige hunde ?

Vores erfaring siger, at JA der findes allergivenlige hunde og bl.a. en Coton de Tulear, er en allergivenlig hund. Men er det ensbetydende med, at alle med allergi nu kan få en hund ?

NEJ - desværre.
Vi har også haft besøg af personer med allergi, både børn og voksne, som desværre også viste allergiske reaktioner på vores hunde.
Vi opfordrer altid til, at du tjekker det INDEN du beslutter dig for at få hund, og inden du fortæller til børnene, at I måske skal have en hund.
Det er næsten ikke til at bære, at se skuffelsen i børns ansigter, når mor begynder at snøfte, mens hun sidder med en lille uldtot på skødet.

Vi vil meget gerne være behjælpelige med en lille test.
Du kan komme på besøg og/eller få en bunke hår med hjem, som du putter i en nylonstrømpe og ligger den ved hovedpuden......

Vi opfordre dig til at læse meget mere på denne side hos Astma-Allergi Danmark, som beskriver hvorfor/hvorfor ikke, at bl.a en Coton de Tulear er allergivenlig. Læs også alle kommentarerne nederst, som siger alt om hvorfor man skal prøve sig frem.    

Astma-Allergi Danmark 

Se filmklip

Se dette dejlige filmklip med Christina Bæk Møller fra Cotonshoppen, hvor hun fortæller om sit eget liv og hvorfor det blev bomuldshunden der kom ind i familiens liv.

Klik på dette link: 😲
http://www.tv2oj.dk/arkiv/2011/05/06/19304?autoplay=1

Standarden for bomuldshunden

Læs mere om FCI standarden for bomuldshunden på DKK's hjemmeside

 

Coton de Tuléar       

 

Raceportræt

🙂 Du kan læse et raceportræt af Coton de Tulear skrevet af Charlotte Sølvsten, som er racerepræsentant for Coton de Tulear. 🤩